Uvjeti i odredbe

Uvjeti korištenja

KORIŠTENJE:
• Stranice web shopa se koriste za Vašu privatnu uporabu bez ikakve naknade, pod uvjetom da se držite ovdje navedenih uvjeta i pravila.
• Slike korištene u shop-u su ilustrativne prirode izrađene u našem grafičkom studiju i ne moraju odgovaratiodređenim proizvodima u potpunosti. Tehničke specifikacije proizvoda su ručno unesene .Option B one d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda.

KUPOVINA:
• Prodavatelj i isporučitelj naručene robe je Option B one d.o.o., OIB: 60411629594
• Pod kupcem se podrazumjeva svaka fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan artikl iz ponude.
Cijene su izražene u hrvatskim kunama (Kn).

NARUČIVANJE:
• Naručivanje se obavlja odabirom pojedinih artikla u željenim količinama te na kraju slanjem narudžbe elektronskom poštom. Nakon slanja narudžbe kupac treba dobiti potvrdu o poslanoj narudžbi. Tvrtka Option B one d.o.o. se obvezuje da će naručenu robu isporučiti u naručenim količinama za sve artikle koje trenutno ima na lageru. Za artikle kojih nema na lageru prodavatelj se obvezuje da će kupca kontaktirati te ga o istom obavijestiti. U dogovoru sa kupcem prodavatelj će za robu koju ne može isporučiti ponuditi kupcu drugu alternativnu robu. Ako kupac ne želi ne mora uzeti alternativnu robu i može prihvatiti narudžbu ostatka robe ili cijelu narudžbu otkazati.
• Kada Option B one d.o.o. kao prodavatelj dobije elektronsku poštu od kupca sa narudžbom istu će provjeriti, po potrebi kontaktirati kupca oko bilo koje nejasnoće te eventualno s kupcem uskladiti narudžbu. Nakon toga će prodavatelj Option B one d.o.o. poslati kupcu zvaničnu ponudu na kojoj će biti točno definirano artikli, cijena, ukupna cijena, eventualni popust te iznos za plaćanje. U ponudi će biti definarana valjanost ponude te vrijeme isporuke.
• Narudžba generirana putem web shopa  ne predstavlja račun niti stvara bilo kakvu obvezu kako prodavatelju tako i kupcu nego predstavlja svojevrstan način upita. Tek kada tvrtka Option B one d.o.o. dobije takav oblik upita nakon toga šalje ponudu sa točnim iznosima, količinama i rokovima isporuke kupcu. Tek kada kupac uplati takvu ponudu ili se u dogovoru sa prodavateljem dogovori o svemu što smatra bitno ponuda postaje obvezujuća za prodavatelja da je isporuči. Ako se prodavatelj i kupac dogovore o eventualnoj odgodi plaćanja kupac je dužan ispoštovati rok plaćanja koji su isti dogovorili ,a koji će biti naznačen na računu.
• Tvrtka Option B one d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka Option B one d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje Tvrtka Option B one d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane Krajnjeg korisnika.
• Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Option B one d.o.o.. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

CIJENE ARTIKALA:
• Konačna cijena na narudžbi koja se generira na ovaj način i cijena koju kupac dobije na ponudi i računu može odstupati u par lipa. Do toga može doći kod zbrajanja eventualnih popusta i odstupanja u izračunu aplikacije shop-a sa korisničkom aplikacijom tvrtke  Option B one d.o.o..
• Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.
• Takve situacije su izvanredne i za njih se Option B one d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.
• Prava i jedina vjerodostojna ukupna cijena za uplatu je cijena koju kupac dobije u obliku ponude od strane djelatnika prodavatelja tvrtke Option B one d.o.o.. Ako kupcu ne odgovaraju cijene koje dobije od našeg djelatnika kroz zvaničnu ponudu na taj način ne mora prihvatiti ponudu.
• Tvrtka Option B one d.o.o. zadržava pravo na promjene cijena. Cijene izražene u web-shopu ne vrijede u našim maloprodajama i veleprodajama koje su navedene pod izbornikom O nama
.DOSTAVA I OTPREMA:
• Tvrtka Option B one d.o.o. dostavlja naručenu robu u dogovoru sa kupcem uobičajeno u roku od 24-48h ( 1-2 radna dana ) nekim od kurirskih službi.


• Uvijeti dostave i cijene su definirani cjenikom dostave.
• Roba se slaže i otprema na uobičajen način. Sve eventualne reklamacije vezano za robu uništenu ili oštećenu u transportu kupac je dužan prilikom preuzimanja robe od našeg dostavljača na licu mjesta odmah utvrditi vidljiva vanjska oštećenja robe te istu ne preuzeti od dostavljača. Naknadne reklamacije neće se uvažavati.

PLAĆANJE:
• Plaćanje robe za pravne osobe po ponudi virmanom ili e-bankarstvom, a za fizičke osobe po ponudi uplatnicom, e-bankarstvom ili gotovinom (pouzećem).
• Odgodom plaćanja uz prethodno posebno dogovorene uvjete sa našom komercijalnom službom.
• Eventualni trošak dostave se obračunava po cijenku dostave te će kao takav biti i vidljiv na ponudi za plaćanje.

REGISTRACIJA KORISNIKA:
• Web shop tvrtke Option B one d.o.o. možete pregledavati, stavljati artikle u košaricu i sl. bez prethodno obavljene registracije. Da bi ste izvršili konkretnu narudžbu ne morate biti registrirani.
• Kupac sam određuje svoje korisničko ime i lozinku. Kupac je sam odgovoran za podatke koje popunjava prilikom registracije. Kupac sam mora čuvati svoje podatke o korisničkom imenu i lozinki u tajnosti i ne davati iste na uvid i korištenje drugim osobama. Ako kupac sumnja da netko drugi može koristiti ili koristi njegove podatke treba što prije kontaktirati tvrtku Option B one d.o.o. te zamjeniti stare podatke novima. Kupac je odgovoran za sve narudžbe i druge radnje nastale pod njegovom lozinkom.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE:
• Nezadovoljni ste proizvodom kojeg ste kupili na našoj stranici? Obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili njime niste zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:
Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na excellent.narudzbe@gmail.com, telefonski na +385 1 291 2590.Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu. Kod povrata robe kupac snosi troškove dostave.
Mi ćemo Vam poslati potvrdu primitka reklamacije i, temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome:
· može li se proizvod zamjeniti za novi,
· može li se za proizvod vratiti novac.
U slučajevima kad se proizvod može zamjeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kad proizvod stigne šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na +385 1 291 2590
Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
• Prilikom preuzimanja robe molimo Vas da provjerite količinu i vrstu robe i da li se slažu sa računom i Vašom narudžbom.
• Reklamacije po osnovi krivo naručene robe ne uvažavamo pa Vas molimo da prilkom narudžbe dobro proučite što ste naručili. Ako imate bilo kakve nedoumice slobodno nas kontakirajte telefonom.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIKUPLJENIH OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU:
• Tvtrka Option B one d.o.o. se obvezuje da će sve podatke do kojih dođe prilikom registracije korisnika ili na bilo koji drugi način čuvati u tajnosti i da ih neće koristiti u nikakve druge svrhe. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni u poslovanju.

IZMJENE PRAVILA I UVJETA KORIŠTENJA:
Option B one d.o.o. ostavlja sebi za pravo izmjeniti pravila i uvjete korištenja ovih stranica. Ako dođe do promjena i izmjena istih obavijestiti će mo sve korisnike putem e-maila koje ste nam ostavili prilikom registracije.

OSTALI TROŠKOVI NASTALI KORIŠTENJEM OVIH STRANICA:
• Tvrtaka Option B one d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost nastalu eventualnim dodatnim troškovima korištenja ovih stranica kao što su telefonski račun i slično.

VRIJEME KADA MOŽETE NARUČITI ROBU:
• Ovaj web shop (internet trgovina) je zamišljen da našim postojećim i budućim kupcima omogući po našem mišljenju jednostavan, brz i ugodan način naručivanja robe iz našeg asortimana. Isto tako kupcu daje mogućnost na točan uvid cijena robe koju želi kupiti. Naručivanje putem ovog web shopa je moguće 24 h dnevno 7 dana u tjednu. Kada pristupate naručivanju u vrijeme kada naša tvrtka ne radi očekujte kontakt vezan uz Vašu narudžbu prvi idući radni dan.

TRAJANJE I RASKID UGOVORA
Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Option B one d.o.o. za prodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane EOption B one  d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Option B one d.o.o. i Krajnjeg korisnika.
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.


Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.
Ugovor možete raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.
U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.
Izravne troškove povrata robe Krajnji kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora a ukoliko proizvod ne može biti vraćen poštom na uobičajen način Krajnji kupac se može obratiti Option B one d.o.o. na info broj ili mail adresu calmbrook0@gmail.com radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda. Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Prihvaćanjem ovih općih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu( Internet trgovina, kupovina putem telefona, kataloška prodaja) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ukoliko kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo kupac za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci.
U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.
Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku : Zakon o zaštiti potrošača


PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA
U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor Option B one d.o.o. Navodimo dvije moguće situacije vašeg nezadovoljstva:
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je roba koji ste dobili neispravana, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku izvršili zamjenu.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA
Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, osobno ili elektroničke pošte.
Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.
CALM BROOK d.o.o. omogućuje vam podnošenje pisanog prigovora putem telefona +385 1 291 2590 ili putem maila excellentchoice.doo@gmail.com. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Option B one d.o.o. potvrdit će vam primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest ) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon +385 1 291 2590 ili putem e-maila: excellent.narudzbe@gmail.com